Skip to main content

Jaunumi

Atrastā Latvija

Latvijas reģionos izbūvēti un atjaunoti 60 kultūras un dabas mantojuma objekti – muižas, pilis, baznīcas, torņi, parki, muzeji, estrādes, dabas takas, dārzi, tilti, promenādes, pludmales un citas vietas. Visi šie objekti sarindoti 7 kultūras un dabas mantojuma ceļos, kurus iepazīstot, var atrast un izprast Latvijas unikālās vērtības. Jēkaba ceļā iekļauti arī Talsu novada objekti: bijusī […]

Latvijas reģionos izbūvēti un atjaunoti 60 kultūras un dabas mantojuma objekti – muižas, pilis, baznīcas, torņi, parki, muzeji, estrādes, dabas takas, dārzi, tilti, promenādes, pludmales un citas vietas. Visi šie objekti sarindoti 7 kultūras un dabas mantojuma ceļos, kurus iepazīstot, var atrast un izprast Latvijas unikālās vērtības.

Jēkaba ceļā iekļauti arī Talsu novada objekti: bijusī Sabiles sinagoga – Sabiles mākslas, kultūras un tūrisms centrs un Firksu – Pedvāles muižas ēka. Atrodi Latviju, dodoties pa viesiem 7 ceļiem.

No 2021. gada 26. maija līdz 5. septembrim ikviens tiek aicināts piedalīties Latvijas atrašanas spēlē. Tās ietvaros, reģistrējot savu apmeklējumu, novērtējot objektu, kā arī atbildot uz testa jautājumiem, ir iespēja tikt pie vērtīgām balvām, piemēram, iespējas nakšņot un baudīt maltīti Šlokenbekas muižā vai Ungurmuižā vai lidot ar “Zērgli” Siguldā.

Informācija par visiem 7 kultūras un dabas mantojuma ceļiem PDF formā pieejama ŠEIT